Probléma felvetés Motiváció

Az óvodavezetők és nevelőtestületek számára szakmai kihívás a következő generáció fogadása és hatékony integrálása. Ez a pályakezdők számára szenzitív szakasz is előkészítést és szakmailag megfontolt segítséget igényel, hogy aztán egy motivált, tettre kész munkatárssal egészüljön ki a nevelőtestület, és ezzel együtt óvodapedagógus társadalmunk is.

Amit el szeretnénk érni Célunk

A munkacsoport a pályakezdőket és az őket segítő óvodapedagógusokat hivatott támogatni, egy közösségbe egyesíteni, hogy a felmerült kérdéseket, problémákat közös fórumon vitassák meg, keressenek eredményes megoldásokat, valósuljon meg a tapasztalatcsere. Illetve a pályakezdőknek nyújt iránymutatást oly módon, hogy számukra továbbra is cél maradjon a szakmához való becsatlakozás.

Ahogyan el szeretnénk érni Megvalósítás

Terveink szerint egy év leforgása alatt hat találkozót szervezünk az érdeklődők számára, melyek a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban kerülnek megrendezésre, 2017. májusban az első alkalom. 

A munkacsoport találkozóin felmerült kérdések, igények alapján szakmai előadók meghívásával, kerekasztal beszélgetésekkel, beszámolókkal kívánjuk gazdagítani a debreceni óvodapedagógusok tájékozottságát. 

E mellett egyesületünk két iskolai kitelepülés megszervezését szándékozik megvalósítani szakgimnáziumi és felsőoktatási intézményben ahol pedagógus, illetve óvodapedagógus hallgatókat kívánunk elérni és motiválni.

A munkacsoport első éve egy pilot program, mely tanulságai alapján szeretnénk felmérni az óvodapedagógusok igényeit, és a későbbiek során a támogató kezdeményezéseinket ennek megfelelően szervezni.

Óvodapedagógus Gyakornok Mentor Motiváció Aktív Munkacsoport

Végtelen lehetőségek Kulcsszavaink

Óvodapedagógus

Tapasztalt szakemberek és pályakezdők igényeit kívánjuk felmérni.

Gyakornok

A pályakezdő és a szakmai társadalomhoz csatlakozni kívánó motivált fiatalokat kutatjuk fel.

Motiváció

Az óvodapedagógus társadalom felmért igényeinek megfelelően törekszünk alakítani tevékenységünket, így segítve a megoldási lehetőségek közös megfogalmazását.

Aktív

A szabadidő hasznos eltöltésében is kínálunk programokat.

Munkacsoport

Olyan közösséget kívánunk teremteni, ahol az aktuális kérdéseket együtt fogalmazhatják meg a szakemberek és közösen találhatnak rá válaszokat, megoldásokat.

Mentor

Kíváncsiak vagyunk a tapasztalt szakemberek meglátásaira, javaslataira. Tudásmegosztó, tudásátadó fórumot kívánunk megvalósítani.

Keress minket! Elérhetőségeink

projekt felelős

Szecskó János

projekt felelős

06-30-374-4856

szakmai vezető

Szőllősi Tamás

szakmai vezető

06-20-258-8431

szinezodebrecen@aefe.hu