Behind The Scenes! – A csereprogram

Behind The Scenes!

Behind The Scenes! – A csereprogram

Nézzünk be a színfalak mögé!

Idén július 07-14. között, ismét megrendeztünk egy ifjúsági csereprogramot Kékeden, az Erasmus+ keretein belül. A „Behind the scenes” című projektünk 8 napja során, három ország részvételével (spanyol, szlovák, magyar), összesen 18 fővel vizsgáltuk meg, melyek azok a fő tényezők az életükben amelyek nehezítik a sikeres munkavállalást.

A résztvevők egy sokszínű kulturális közegben non-formális tanulási módszerek mentén kerestek válaszokat arra, hogyan készülhetnek fel ezekre a nehézségekre miközben megismerték más kulturális hátterű fiatalok tapasztalatait. Projektünkben fiatalok aktív részvételével dolgoztuk fel ezt a témát prezentációkon, workshopokon, dispután és szituációs gyakorlatokon keresztül.

A résztvevők molinókat és képes slide-showkat készítettek, ahol összefoglalták a fiatalok számára azon tanácsokat, amelyek ösztönzőleg hathatnak rájuk, a munkaerőpiacra való kilépés előtt. Itt feldolgozták azon információkat, amelyeket kaptak a program során.

A program során megismerkedhettek egymás kultúrájával a nemzeti esteken, egy izgalmas túrán felfedeztük a magyar táj szépségeit, továbbá egy nagyszerű hetet tölthettek el a résztvevők új, nemzetközi barátaikkal.

Fogadjátok szeretettel néhány korábbi résztvevőnk véleményét:

⭐"Nagyon jól éreztem magam a csereprogramon. Öröm volt új emberekkel megismerkedni, akik más országból jöttek. A kedvenceim az interkulturális estek voltak, nagyon tetszettek a kis vicces játékok, mint a spanyol nyelvtörők. A hét másik fénypontja a boldogkőváraljai kirándulás volt számomra.

Nagyon élveztem a középkori ebédet, annyira különleges volt. Korábban még nem volt részem ilyenben. A workshopok is tetszettek, kifejezetten örültem, hogy mindig másokkal kerültem egy csapatba, így lehetőségem nyílt minél több emberrel együtt dolgozni. Az is jó volt, hogy egyáltalán nem voltak unalmasak a feladatok, mindig tudtunk kreativitást belevinni és közben jól éreztük magunkat, sokat nevettünk. Szuper volt ez az egy hét, kár, hogy ilyen hamar elrepült.

Ildikó (20)/Hungary

⭐"Looking for a top adventure? Hungary and its sunflowers were the best option to us. I discovered an amazing country, wonderful people and greatly improved my competences. It has been a very intense week: we have learnt some advices about how to perform a good job interview, which are the different kinds of CVs... but mostly, we have learnt from each other, we have deepened our knowledge of other European languages, cultures and gastronomies. János, Andi and Norbi did a great job helping us and guiding us through this awesome week. And you? Would you like to live such experience? Do not wait!

Bea (24)/Spain

A program az Európai Unió Erasmus+ Programjának társfinanszírozásával valósul meg.

🎥 BEHIND THE SCENES 🍿