Beszámoló ☆ Young Leaders training ☆ Brüsszel

Egy másik résztvevőnk, Zsófi is megosztotta velünk gondolatait.

"Motiváló, elgondolkodtató, hasznos esemény volt az életen át tartó tanulásról és a személyiségfejlesztésről.

Programok, workshopok:

》Milyen egy jó vezető?

Tulajdonságokat gyűjtöttünk össze csapatokban.

》Life long learning (LLL) lehetőségek, tendenciák, eredmények és nehézségek országonként

A program egyik fő pontja, és leghosszabb workshopja volt. Az összes résztvevő csapat prezentálta a „kutatását” - melyre előzetesen itthon készültünk fel -, és ezeket tárgyaltuk meg röviden.

Voltak jelen viszonylag magas és sok alacsonyabb LLL résztvevői szinttel rendelkező országok, de az utóbbiak kapcsán is hallottunk sok példaértékű projektről, pl. egy bolgár kezdeményezésről, ami a sportokat és a mozgást kapcsolja össze a tanulással.

Magánkezdeményezések is szóba kerültek, pl. egy spanyol tanulást segítő alkalmazás, vagy egy horvát tudós által alapított kísérleti „iskola”, ahol nincsen felső korhatár.

Összességében rengeteg különböző perspektívából megközelítettük a témát, ami hozzátett a teljes kép kialakításához a LLL-ről.

》Brainstorming

Kulcsszavakat kaptunk csoportokban, ezekhez kellett gondolatokat társítanunk és kérdésekre válaszolnunk velük kapcsolatban. Pl: „recreation”, „family”

Alapvetően ez egy érdekes feladat volt, az én csapatom pl. a „recreation”-t elemezte, és sok elgondolkodtató gondolat született.

》Személyiségfejlődés, személyiségfejlesztés

Az egyik legérdekesebb része a tréningnek. Rengeteg különböző személyiségtesztet kitöltöttünk, tanulási típusokról is. Az utolsó nap egy olyan is akadt közöttük, ami a különböző személyiségtípusok együttműködéséhez adott tanácsokat. Persze ezek nem kőbe vésett dolgok, de jó támpontot adnak. Egyetértek abban, hogy önmagunk megismerése nagyban segít akármilyen ötlet kivitelezésében, és különböző típusok között is jó együttműködéseket lehet kialakítani, csak tudatosság kell hozzá. Jó hozzáállás!

Összességében nagyon élveztem a tréninget, és jó löketet adott a további személyiségfejlődésemhez és jövőbeli terveim kikristályozódásához. Köszönöm! :)"

Fotó: Tejes Viktor