Take Your Chance! ifjúsági csereprogram

Take Your Chance! (2017. május 20-27.)

Használd ki a lehetőségeid!

Egyesületünk 2017. május 20-27. között szervezte meg a Take your chance! című, Erasmus+ program által támogatott projektjét az Észak-Magyarországi régióban található Kékeden.

A csereprogramra 5 ország (magyar, spanyol, bolgár, román, olasz) 6-6 képviselője látogatott el hozzánk, hogy saját tapasztalataikat felhasználva megvizsgálják, melyek azok a fő tényezők az életükben amelyek nehezítik a sikeres munkavállalást. Egy sokszínű kulturális környezetben non-formális tanulási módszerek mentén kerestek válaszokat arra, hogyan válhatnak "láthatóvá" a leendő munkáltatók előtt, miközben megismerték más országból érkező fiatalok tapasztalatait.

A tevékenységek során elegendő időt szántunk arra, hogy beszélgessünk a legalapvetőbb tudnivalókról a jövő tervezéssel, karrier terv készítéssel kapcsolatosan is.

A résztvevők videó anyagokat készítettek, amelyben összefoglalták kortárs fiatalok számára azon tanácsokat, amely ösztönzőleg hathatnak rájuk, a munkaerőpiacra való kilépés előtt. Ezen videókban feldolgozták azon információkat, amelyeket kaptak a program során és azt egy általuk kiválasztott formában (színjátszás, rajz) prezentálták a nézőknek.

A visszajelzések alapján a fiatalok egy nagyszerű hetet töltöttek Magyarországon. Nem csak a témáról tudtak meg többet, hanem a résztvevő országok kultúrájáról, hagyományairól is.

Néhány résztvevői vélemény:

It was a pleasure to spend only a week and it felt like a month because of all the memories! I could see you're doing everything with your heart!! Thank you, AEFE, hope I get the chance to meet again.

Danny/Bulgária

I am writing to you to congratulate you on such an amazing program. The whole Spanish team is so glad with this experience and wants to thank you. As a feedback I would like to say that the organization was perfect, all the activities, the schedule, the topic, and all was awesome. We all enjoyed all the activities, and the cultural nights. I want to highlight the wonderful place we lived in, and Norby's food, that was always delicious. Thank you so much for your effort!

Florencia/Spain

Ez volt az első csereprogramom, amin részt vettem. Kellemes csalódásként értek a tábori élmények.
Pár mondat, hogy mit is csináltunk. Fiatalokként, tanulókként érdemes betekintést nyerni a munkaerőpiacba. A táborban nem csak a magyar helyzetről, hanem másik négy nemzetről (bolgár, román, spanyol, olasz) is megtudtunk pár információt.
A saját véleményünket különböző feladatok, előadások során tudtuk megosztani a többiekkel, persze mindent angol nyelven.
Továbbá mindent játékosan, csapatosan oldottunk meg, így mindenki nagy örömmel vett részt a munkában.
Egyik erénye a közösségnek azt volt, hogy mindenki egy közös cél érdekében volt a táborban, illetve, hogy mindenki teljesen elfogadó volt. Nem számított, hogy ha valaki nem tudott kiválóan angolul beszélni, hiszen azért voltunk ott, hogy ezt a képességünket fejlesszük.
A napok során szinte egy kis családdá forrt össze a csapat, nehéz volt tőlük elválni.
A legfontosabb, amit megtanultam, hogy mindig éljünk, a lehetőségekkel soha ne habozzunk cselekedni, persze mindent mérlegeljünk előtte.
A tábor felnyitotta a szemem, nyitottá tett a világ felé. A jövőben is szeretnék minél több ilyen és ehhez hasonló programon részt venni.

Szabolcs/Magyarország