Building Your Career ifjúsági csereprogram

Előnnyel a munkaerőpiacra!

Egyesületünk július végén szervezte meg a „Building your career!” című ifjúsági csereprogramját az Erasmus+ mobilitási program keretei között.

A Hajdúszoboszlón megtartott projektre 5 ország (magyar, bulgár, litván, szlovák, olasz) 6-6 képviselője látogatott el, ahol az együtt töltött 7 nap során, saját tapasztalataikat felhasználva segítséget kaphattak a munkaerő piacon való elhelyezkedéshez.

Egy sokszínű kulturális környezetben non-formális tanulási módszerek mentén kerestek válaszokat arra, hogyan válhatnak "láthatóvá" a leendő munkáltatók előtt, miközben megismerhették más országból érkező fiatalok tapasztalatait is.

Projektünkben fiatalok aktív részvételével dolgoztuk fel a témát prezentációkon, kreatív workshopokon, formális vitákon, szituációs gyakorlatokon keresztül. A személyes márka felépítése kiemelt volt a programelemek között, mint a munkaerő-piaci integráció egy lehetséges eszköze.

A program végén a résztvevők videó üzeneteket kreáltak, amelyben bemutatták a hét során megalkotott "személyt" (EU Buddy), ezzel tanácsokat adva a fiataloknak a munkaerő piacon való sikeres elhelyezkedésben.